Световен феномен: Мотористът от тежката катастрофа край Враца е оцелял, въпреки несъвместимите с живота травми

Световен феномен: Мотористът от тежката катастрофа край Враца е оцелял, въпреки несъвместимите с живота травми Мотористът, който пострада при тежката катастрофа край Враца е оцелял, въпреки несъвместимите с живота травми, съобщиха на нарочна пресконференция изпълнителните директори на МБАЛ "Христо Ботев“ и УМБАЛ „Св. Екатерина“ д-р Петър Керемедчиев и проф. д-р Генчо Начев.
За тежкия пътен инцидент съобщи първо агенция BulNews.

Извънредно! Тежка катастрофа на Е-79 между Враца и Монтана, пътят е затворен /снимки/

Двамата специалисти подробно обясниха пред журналистите за здравословното състояние на 26-годишния мъж от Враца.
Младежът е бил с много тежка травма, която води до патология. Веднага след произшествието е приет в реанимацията на врачанската болница с политравма, където са стабилизирали неговото състояние доколкото е било възможно, след което е бил транспортиран в столичното лечебно заведение. Там специалистите са му направили интервенция, с която са му наложили протеза на аортата, което е било животоспасяващо. Пострадалият има и множество разкъсвания на хранопровода. Предстои да се намесят и гръдните хирурзи, за да могат да отстранят кръвосъсирванията от стомаха и да се справят с дефекта на хранопровода на момчето.
„Този човек има изключителен късмет, дори когато ми казаха за какво става въпрос аз не можах да повярвам, че изобщо е жив, защото такива хора обикновено загиват на мястото на инцидента“, каза д-р Керемедчиев.
Докторите споделиха, че до момента в практиката си не са срещали такъв случай, нито пък са чували за подобен в България. Проф. д-р Начев се е заел да потърси в световната медицинска литература дали има описана такава тежка травма, при която пациентът е останал жив.

 
07.07.2020, 15:55 часа
9589 2
Коментари

Fury

07.07.2020, 17:59 часа
Враца баце! Кореняк дръво с глава цепи! вие сакате да го уморите...

Брусев

07.07.2020, 16:28 часа
Па добре че не пипнал и короната.Че тогава лошо.Според щаба де!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha