Д-р Антонио Георгиев: На 26 декември всички PCR тестове в лабораторията на Първа частна болница във Враца бяха отрицателни

Д-р Антонио Георгиев: На 26 декември всички PCR тестове в лабораторията на Първа частна болница във Враца бяха отрицателни Собственикът на Първа частна болница във Враца Антонио Георгиев съобщи специално за агенция BulNews, че откакто работи лабораторията за COVID-19, на 26 декември всички PCR тестове са били отрицателни.  
В единствената лицензирана PCR лаборатория в Северозапада, от 8 месеца насам, за пръв път в деня след Коледа, всички 16 изследвани пациенти са били с отрицателни резултати за коронавирус. 
Д-р Антонио Георгиев сподели, че според него има резултат от наложените мерки срещу разпространението на COVID-19. Той допълни, че пикът на коварната зараза е бил между 25 ноември и 5 декември, а от тогава се наблюдава спад. 
„Вече тестваме около от 25-30 души на ден, тогава тествахме по 150 човека, а опашките стигаха чак до Спешното отделение. Преди мерките имахме страхотен пик – около 50 човека от тестваните бяха положителни“, каза още д-р Георгиев. 
Относно ваксинацията срещу коронавируса той коментира, че Първа частна болница е получила 10 дози, които са били поставени на работещите медици на първа линия във вторник. Д-р Георгиев сподели, че е щял пръв да си постави имунизацията, но се е оказало, че е прекарал вируса без тежки симптоми и има изградени антитела. 
От 23 декември в лечебното заведение вече работи нов апарат за количествено изследване на антитела. Преди да си постави ваксината д-р Георгиев се е тествал именно на него и се оказало, че има изградени антитела срещу заразата, които са 30 пъти над нормата. 
По тази причина той се посъветвал с вирусолози, които му препоръчали да изчака с ваксината, тъй като в момента има изграден имунитет срещу заразата. Така отпаднал вариантът той да е първият ваксиниран и първата доза е получила 76-годишна старша сестра от болницата с 13-годишен стаж в частното здравно заведение. 
Шефът на Първа частна болница работи в COVID зоната, която се намира на паркинга на лечебното заведение. Тя стартира дейността си от началото на декември, като приема пациенти всеки делничен ден от 8 до 16 часа. Там хората със симптоми на коронавирусна инфекция получават безплатен антигенен тест, снимка на бял дроб и кръвни изследвания. При положителен резултат се решава дали заразените да бъдат препратени към личен лекар, или да бъдат хоспитализирани, уточни той.
Д-р Георгиев сподели, че в COVID отделението на частната болница работят около 15 души. То е модерно обзаведено и има 11 легла с индивидуални апарати за дишане на кислород, 3 от които са реанимационни. В момента в него се лекуват 8 заразени.
Д-р Антонио Георгиев препоръчва на хората да се ваксинират, тъй като у нас вече има случаи на повторно заразяване с коронавирус. 
„Ще поставя ваксината на себе си и на семейството ми в първия момент, в който държавата разреши това, защото тя е защитна стена срещу вируса“, заяви той.  
Шефът на Първа частна болница съветва още прекаралите вируса да си направят количествено изследване на антителата, като според него когато те са в пъти над нормата, имунитетът срещу заразата е между 6 и 8 месеца.
31.12.2020, 08:38 часа
18811 1
Коментари

Антиген

31.12.2020, 14:43 часа
Стана ли вече милиардер другаря доктор и монархист Антонио?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha