Изпълнено: Красимир Богданов откри паметник на Рогозенското съкровище /снимки/

Изпълнено: Красимир Богданов откри паметник на Рогозенското съкровище /снимки/ През 2021 година се навършват 35 години от откриването на най-голямото тракийско съкровищe - Рогозенското. То се състои от 135 сребърни съда, някои с позлата. Съхранява се във Врачанския исторически музей, но за много любознателни хора от България и региона мястото на откриването му остава неизвестно до днес.
По повод годишнината, ВМРО-Враца доведе до успешен край инициативата за поставяне на паметен знак на мястото, където е намерено. Той се посвещава на откривателите на Рогозенското съкровище – Иван Димитров и археолозите Богдан Николов, Спас Машов и Пламен Иванов. Средствата дари народният представител Красимир Богданов.
Тържественото откриване на паметната плоча се състоя на 1 април с празничен водосвет и в присъствието на кмета на село Рогозен Пламен Кюковски, водачът на листата на ВМРО за парламентарните избори Красимир Богданов и кандидатите за народни представители от ВМРО Емил Младенов, Румяна Витньова и Момчил Янков, много жители и гости на селото.
„Поздравления за всички, които участваха в тази благородна инициатива. Има неща, които са преходни, но и такива, които остават. Удовлетворен съм, че изпълних ангажимента си съм откривателите и жителите на Рогозен! Това съкровище е гордост за всички българи, показвано в музеи в Америка, Япония, Русия и цяла Европа. Този паметен знак е първата стъпка, след която да се направят още крачки към развитие на туризма и на селото за по-добър живот“, каза при откриването Красимир Богданов и поднесе цветя от името на ВМРО – Враца в знак на почит. Красимир Богданов разговаря с много  от присъстващите жители на селото, които споделиха с него проблемите си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
01.04.2021, 20:50 часа
2543 1
Коментари

Ази

02.04.2021, 00:06 часа
БРАВОООООООО!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha