Предизборни хроники! Гръмна нов скандал около Данчо Ментата, кампанията на Цветан Енчев във Врачанско е под въпрос

Предизборни хроники! Гръмна нов скандал около Данчо Ментата, кампанията на Цветан Енчев във Врачанско е под въпрос Нов невиждан скандал с вечния депутат Йордан Цонев излезе на светло и има потенциала да съсипе скромната предизборна кампания на водача на листата във Врачанско Цветан Енчев, установи проверка на агенция BulNews.
Дългогодишният народен представител от ДПС Данчо Ментата има активно участие във финансирането на хотел, собственост на касичката на Бойко Борисов - Иван Мирински. Това е поредното доказателство за сериозно разклатената репутация на острието на партията на Ахмед Доган, станало причина да бъде изпратен на заточение в македонския край. Само преди дни единствено нашата медия писа за истинската причина Йордан Цонев да бъде махнат от първото място във Враца и поставен втори в Благоевград.

Предизборни хроники! Защо замениха Данчо Ментата начело на листата на ДПС във Враца с безличния Цветан Енчев

От разпада на неговата политическа кариера щети търпи и спуснатият на мястото му Цветан Енчев. Новият водач във Враца е пълен анонимник и затова цялата му предизборна кампания беше структурирана около образа на успешния политик Данчо Ментана, който на предишните избори през април успя да спечели мандат. Липсата на биография и стратегия за провеждането на диалог с хората от Врачанско станаха причина Цветан Енчев да прекрати срещите си с избиратели и да ограничи своята активност в кабинета на областния председател Борко Банчев. Вече е ясно, че няма как един парашутист отново да повтори подвига на Йордан Цонев и да вземе мандат за етническата партия в район, където не живее нито един турчин.
Ето какво написа за поредния скандал с Йордан Цонев Narod.bg:
Мафиотският брак между ГЕРБ и ДПС роди още едно изчадие – далавера за 180 милиона лева с 5-звезден хотел в Халкидики, Гърция.
Касичката на Бойко Борисов – Иван Мирински, формален собственик на прословутата строителна фирма, лапнала милиарди покрай компрометираните обществени поръчки по времето на ГЕРБ – „Водстрой 98”, изплува в новата крадлива схема, завъртяна по времето на ГЕРБ.
Главен герой в далаверата отново е превзетата от мафията „Българска банка за развитие“ (ББР), от която хитрецът получил немислимите 115 милиона лева, за да построи 5-звездният хотел Miraggio Thermal Spa Resort в Гърция.
Съвсем очаквано във врътката лъсна и дeпутaтът oт ДПC Йoрдaн Цoнeв, който фигурира в eднa oт фирмитe, кoитo ca пoлучили 115 милиoнa лeвa крeдит oт „Бългaрcкa бaнкa зa рaзвитиe“, уточни преди време BIRD.bg.
Според публикации в гръцките медии дружеството „Ултарстрой”, зад което наднича бизнесменът Мирински, е собственик на ултра луксозния хотелски комплекс на първа линия в Халкидики, чиято стойност обаче е 90 милиона евро, т.е., близо 180 милиона лева.
115 от тях са дадени на Мирински и Данчо Ментата от ББР, която по закон трябва да финансира малкия и среден бизнес, а не олигарсите около Бойко Борисов.
Формално собствеността на „Ултрастрой” няма връзка с боса на „Водстрой 98”. Тя е еднолично търговско дружество със собственик Иван Борисов Борисов. Но разследване на „Биволъ“ установи, че фирмата се явява партньор и подизпълнител по редица сериозни обществени поръчки на „Водстрой 98”.
Същото дружество пък притежава фирмa, cвързaнa c кумa нa Йoрдaн Цoнeв, а имa и имoтни oтнoшeния cъс ceмeйcтвoто на вечния депутат от ДПС.
Така, със сложна схема от обвързаности, целяща да замаскира истинските собственици, мафията ГЕРБ и ДПС си купи хотел в Гърция, който е един от най-луксозните по крайбрежието на Халкидики, в което може да се убедите от галерията.
24.06.2021, 08:34 часа
7295 6
Коментари

Часпром

25.06.2021, 17:42 часа
Маринчо ше се погрижи за ДПС, бе!

киро

25.06.2021, 09:42 часа
Ban4oka гледа чавето и му дреме на дупето за ДПС - то.

Камелия Трайкова

24.06.2021, 18:42 часа
Банчока май пак открадна парите за кампанията.

yaze

24.06.2021, 16:54 часа
e to 6toto petsa lesnata, sa60 simov, lakovica, momcheto na mayama i goshko stoli4anina hi4 ne sa para6utisti i sa se ot vraca hahaha

разбойници и айдуци

24.06.2021, 11:18 часа
Ама те БСП и ДПС за това крепиха тулупа във властта,за да си крадат наволя!

toshko

24.06.2021, 09:19 часа
A dali se krade,a????
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha