Николай Манолов от „Българско лято“: Знаем как да превърнем Враца и областта в място на младите и можещите хора

Николай Манолов от „Българско лято“: Знаем как да превърнем Враца и областта в място на младите и можещите хора Николай Манолов е на 35 години от Враца. Специалист в сферата на маркетинга и рекламата. Развива собствен бизнес. Женен и твърдо решен, че трябва да се създадат по-добри условия на младите семейства, за да останат да живеят и да се развиват в собствения си град. Водач на листата на „Гражданска платформа Българско лято“ за Област Враца.

Вие сте от новите лица, които се появиха по време на тази предизборна кампания. Защо решихте да се занимавате с политика? 
Натрупаният през годините професионален и житейски опит ми показва, че човек не трябва да спира да се развива и да надгражда постигнатото до момента. От завършване на средното си образование не съм спирал да работя, да давам максимума от силите си на хората около мен, да предавам наученото и да вдъхвам кураж и смелост на колегите и близките ми да развиват потенциала си. Никога досега не съм бъркал в преценката си за хората, това личи и от десетките отличия, които съм спечелил през годините. Но най-много се гордея със създадените от мен успешни мениджъри, които са доказателството, че младите хора са най-голямото богатство, не само на компаниите, но и на цялата държава. Важно е да има кой да повярва в тях и да им даде шанс. Затова и заставам зад призива на нашата партия - Да бъдем смели. Това обаче съвсем не е достатъчно, когато става въпрос за бизнес. Желанието, вдъхновението и личните качества нямат същата стойност, когато се изправиш пред един изцяло опорочен политически модел, тромава бюрократична машина и корупция. Тогава смелостта е необходима, за да излезеш от зоната си на комфорт и да си проправиш път. Единствено, ако участваш в процеса на промяната можеш да очакваш резултати. Затова и реших да вляза в политиката. Защото заедно с останалите доказани професионалисти в листата за Област Враца, както и с хората в „Гражданска платформа Българско лято“ в цялата страна, имаме потенциала да осъществим тази промяна. 
Приемам политиката като поредното предизвикателство, в което се впускам отлично подготвен и решен да постигам успехи. В същото време оставам верен на принципите си за откритост, лоялност и стремеж към перфекционизъм.

Защо избрахте „Гражданска платформа Българско лято“?
Имам собствен бизнес в сферата на услугите. Въпреки настъпилата пандемия и затрудненията, пред които се изправи целия бизнес, успях да се справя със ситуацията, да запазя служителите си и да продължа да се развивам. През последните месеци обаче държавата постави в риск най-основополагащите ни човешки потребности - здравето и прехраната. Показаха ни, че здравната ни система ще се срине и при най-малкото натоварване, а ние по никакъв начин няма ще бъдем обезщетени затова, че бизнесите ни бяха затворени с месеци. 
В лицето на господин Божков виждам единствения предприемач, който през цялото време на прехода е бил във възход. С неговия бизнес опит можем да променим политическия модел в България. 

Каква промяна искат хората в региона?
Всеки ден съм сред хората. Заедно с участниците в листата за Врачанско пътуваме из цялата област, за да се срещнем с колкото се може повече обикновени граждани, случайни минувачи. Ние не целим масови срещи, нагласени, в които един или друг е принуден да присъства, заради партийна принадлежност на работодателя му, например. Тези лични срещи с хората са най-ценни и те ни дават вярата, че сме на прав път. Ние от „Гражданска платформа Българско лято“ сме обикновени граждани, част от обществото, а не политически „елит“. Затова ние продължаваме да сме на терен, сред хората, които мислят и се вълнуват от това да имат нормални условия на живот. Заедно ще дадем нов старт на държавата и ще премахнем зависимостта на институциите от мафията, ще покажем, че България цели образованите и способните, ще осигурим подкрепа за младите семейства, ще работим за справедливо преразпределение на обществените средства и равен достъп на малкия и среден бизнес, както и контрол на монополите.

А какъв потенциал за развитие виждате във Враца и региона?
Пандемията разкри нови перспективи за изнесени офиси. Служителите на големи компании се изнесоха към малките населени места, за да работят дистанционно. Враца трябва да се възползва от това. Липсват обаче елементарна инфраструктура като паркове, детски градини и младите хора не могат да се установят трайно в областта. Ние от „Гражданска платформа Българско лято“ ще създадем модерни условия на труд за младите хора и ще превърнем Враца в професионален хъб на София. По този начин големите офиси на фирми могат да бъдат изнесени в малките градове. Сходен е случаят и с Нацко Нацков, който е с номер 102 в нашата листа. Той е от Враца, млад, успешен адвокат. Стремежът към по-добра професионална реализация обаче го е принудил да работи в София. Искаме това да се промени и способните специалисти да откриват перспектива и в родния си град. 
Николай Ангелов, който е с преференция 103 в листата за Област Враца, също търси начини да разширява бизнеса си в региона. Той се занимава с културно наследство и развитие на селски туризъм. Въпреки трудностите на пандемичната ситуация смело продължава със строежа на винарна в Лиляче. 
Обезлюдяването на малките населени места е проблем, който силно засяга Враца. Чрез развитието на условия за туризъм, изграждане на къщи за гости и места за забавление на малките деца, ще привлечем туристи и ще върнем младите семейства във Враца. 
Време е да спрем несправедливостите във всички сектори на обществения живот. 
Лошата икономическа и здравна среда принуждава врачани да търсят медицинска помощ в други населени места, което е недопустимо. Болницата във Враца е с големи задължения и това пречи на здравеопазването на целия регион. Можем да мотивираме младите специалисти да се върнат във врачанската област и да подобрим материалната база на болницата. 
Несправедливо е в градовете да има различно заплащане на труда, достъп до работни места, здравеопазване, културен живот и условия за отглеждане на децата. Ние от „Гражданска платформа Българско лято“ ще променим това. 
Гласувайте за нас, за да превърнем Враца и областта в място на младите и можещите хора!

ПП „Гражданска платформа Българско лято“ е с номер 15.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
05.07.2021, 09:42 часа
3308 4
Коментари

Лидия

06.07.2021, 12:44 часа
Имах удоволствието да говоря с водача и първите двама - много интелигентни момчета. Изборът ми вече е ясен - Номер15!

Вики Бяла Слатина

06.07.2021, 12:42 часа
Само заради това, че не сте от кръга на познатите муцуни, бих гласувал за вас.

Тони

06.07.2021, 12:42 часа
Много добра листа - млади и красиви хора!

Иван

05.07.2021, 10:01 часа
Спечели ме.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha