Николай Манолов от „Българско лято“: Само с работеща икономика ще върнем младите хора от чужбина

Николай Манолов от „Българско лято“: Само с работеща икономика ще върнем младите хора от чужбина Бедността и емиграцията на млади хора са най-голямата болка на жителите в областта, каза Николай Манолов, водач на листата на ПП „Гражданска платформа Българско лято“ - Враца. При ежедневните си обиколки той и останалите кандидати за народни представители са се срещнали със стотици майки и бащи, които от години живеят сами или отглеждат внуците си докато родителите им са в чужбина. 
„Искаме нашите съграждани да се завърнат от чужбина и да развият родните си места. Да дадем ясен знак, че България цени образованите и способните. Недопустимо е нашите сънародници да мечтаят единствено за бъдеще извън страната ни. Тук да оставят деца и родители. И да се примиряват с живот на „бездомници“, както често са наричани в чужбина. Това е най-голямата болка на хората в региона - че бъдещето им - техните деца, са обречени на това да бъдат емигранти. Крайно време е тази ситуация да се промени, а това може да се случи само с работеща икономика“, категоричен е водачът на ПП „Гражданска платформа Българско лято“ - Враца Николай Манолов. Той допълни, че няма как да се постигне развитие, ако се разчита единствено на застаряващо население. 
„Държавата, в настоящото си състояние, не дава на младите хора възможност за развитие. А те са основният ресурс за работещата икономика. Тя би могла да заработи само когато започнат да се плащат данъците, хората имат свободата да развиват частен бизнес и извършват дейността си без да се бъдат рекетирани“, каза още Манолов. Той допълни, че срещите с жители на областта му дават още по-голяма увереност, че политиката има нужда от нови лица, които не влизат с цел да забогатяват, защото вече са хора с бизнеси. Затова и листата на „Българско лято“ за Враца, както и в цялата страна, е изпълнена от млади хора и доказани професионалисти. Манолов е готов дори да напусне високо платената си работа, за да бъде в полза на обществото и да защитава гласа на всеки жител в своя регион. 
Сред основните приоритети в програмата на ПП „Гражданска платформа Българско лято“ са осигуряването на условия и предимства за младите, можещи и искащи българи за участие в политиката, стартиране на бизнес и право на труд, с което да се стимулират съгражданите ни в чужбина да се завърнат и развият родните си места.
„Ще работим за стимулиране на малкия бизнес и контрол над монополите. Също за стимулиране на раждаемостта и подкрепа за младите семейства, чрез разработване на цялостна политика осигуряваща стабилност за вземане на решението на майчинство - осигуряване на преференциални ипотечни условия за закупуване на къща или апартамент, публично финансиране на разходите за малки деца. Ние от „Гражданска платформа Българско лято“ сме поставили сред основите си цели справянето с бедността, увеличаване на доходите и пенсиите чрез прекратяване на кражбата на държавни пари и корупционни практики, източването на еврофондове и нагласени обществени поръчки“, допълни Николай Манолов.

„Гражданска платформа Българско лято“ е с номер 15. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
09.07.2021, 10:38 часа
1959 2
Коментари

Драган

09.07.2021, 16:56 часа
Много интелигентно и ерудирано момче! От такива хора имаме нужда! Успех!

Vili

09.07.2021, 15:38 часа
С теб сме! Сигурни сме, че ще постигнеш висок резултат!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha