Откриват ново COVID отделение в ломската болница

Откриват ново COVID отделение в ломската болница В общинската болница "Св. Николай Чудотворец" в Лом ще бъде открито ново отделение за лечение на пациенти с коронавирус.
Решението е взето на извънредно заседание на местния парламент. Отделението ще се помещава в нова сграда, която ще бъде изградена и оборудвана на територията на болницата. С постановление на Министерския съвет е осигурено финансиране на стойност 500 хиляди лева. Средствата са от перото за допълнителни трансфери на общинските бюджети, предвидени специално за разходи, предизвикани от извънредната епидемична обстановка. Министерството на финансите преведе малко над 650 хиляди лева на Община Лом, от които близо 100 хиляди лева са предвидени за субсидиране на пътническите превози по междуселищните автобусни линии.
Общинският съвет, по предложение на кмета Георги Гаврилов, одобри половин милион от тези средства да бъдат предоставени като капиталов трансфер на болница  "Св. Николай Чудотворец", която е 100% общинска собственост.
До този момент над 2000 са пациентите с коронавирус, които са лекувани в лечебното заведение от началото на пандемията. Ломската болница приема заболели с COVID-19 инфекция от общините Лом, Вълчедръм, Брусарци, Якимово, Медковец, цялата област Монтана и от област Видин. 
28.11.2021, 14:59 часа
1544 1
Коментари

Ломския

28.11.2021, 18:31 часа
А знаете ли,че има бой за пациенти с ковид заради пътеката ???
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha