Община Борован отбеляза тържествено Деня на българската просвета и култура /снимки/

Община Борован отбеляза тържествено Деня на българската просвета и култура /снимки/ Община Борован отбеляза тържествено Деня на българската просвета и култура, съобщиха от местната администрация.
Празничната програма за 24 май започна със шествие на основните училища, детските градини, професионалната гимназия и читалищата в общината. Шествието започна от Професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров“ и продължи до централния площад пред читалището. След него се проведе тържествена програма, включваща изпълнения на всички училища, детски градини и читалища.
Кметът на община Борован прочете тържествено слово и връчи на заслужили учители от общината традиционния приз „Учител на годината“.
„24 май е специален празник за всички нас - носим го в душата си, защото във всеки от нас живее изконният стремеж към знания, усъвършенстване и духовно израстване. Празникът, който винаги ще грее в душите ни и ще събира сърцата ни, разпиляни по всички кътчета на планетата. Празникът, който винаги ще ни връща при първата ни прочетена книга, при първата ни написана дума. Празникът, който ни изпълва със силно чувство на национална гордост, с вяра, оптимизъм и самочувствие. Пожелавам на творците в община Борован, на всички учители и ученици здраве, много енергия и сили, защото тяхна е отговорната мисия да съхраняват духовните ни ценности, да ги развиват и утвърждават", каза инж. Тодорова в словото си.
След награждаването на учителите се проведе и празничният концерт с прекрасни изпълнения на деца и ученици, както и самодейци от община Борован.
25.05.2022, 08:39 часа
708 1
Коментари

Анонимен

25.05.2022, 08:55 часа
да разкарате тоя син парцал от там! иначе много хубава украса, поне хората имат и сцена, не като в Берковица - на пътя..
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha