Скандални разкрития! Убиецът на Гошко от Монтана се е запалил по време на бракониерски дърводобив, институциите крият

Скандални разкрития! Убиецът на Гошко от Монтана се е запалил по време на бракониерски дърводобив, институциите крият Изплуваха скандални подробности около самозапалилия се Георги Рапонски от Монтана, научи ексклузивно агенция BulNews. Припомняме, че случаят е от 9 август, а за него писа медията ни. 

Ужасяващ инцидент! Мъж изпадна в кома, след като се самозапали при работа в Монтанско

Седмица след инцидента обаче стана ясно, че изпадналият в кома мъж е същият, който преди 4 години уби 17-годишният Гошко от Монтана.

Прокоба! Самозапалилият се по време на работа е убиецът на 17-годишния Гошко от Монтана

По-рано днес с медията ни се свърза вуйчото на Гошко - Сашо Г. Той разказа, че през деня на 9 август Георги Рапонски, заедно с няколко свои колеги, отишъл в чуждо сечище в местността „Пясъка“. По негови думи там те секли и рязали дърва, когато изведнъж гръмнала газовата бутилка на камиона, с който мъжете се канели да извозят краденото. Вследствие на избухналия огън обаче тениската на Георги Рапонски пламнала и колегите му го закарали до Спешния център на монтанската болница, където той по-късно изпаднал в кома.
Според близките на убития Гошко, Рапонски има силен гръб в лицето на свой братовчед, който от своя страна има огромно влияние върху полицията и прокуратурата в Монтана. Те твърдят, че институциите покриват случая, тъй като в момента Георги е подсъдим по делото за убийството на 17-годишното момче и е на свобода под парична гаранция. 
Публикуваме текста, изпратен от пресцентъра на МВР в Монтана за случая, без редакторска намеса:
„42-годишен монтански жител е настанен в МБАЛ Монтана в кома след получени обгаряния при работа с газова горелка. На 09.08.2022 г. около 20,00 ч. в местността „Пясъка“ в землището на село Доктор Йосифово, общ. Монтана, при работа с газова горелка 42-годишен монтански жител запалил тениската си и получил обгаряне в областта на гърдите и лицето. Пострадалият успял сам да се придвижи с автомобила си до ЦСМП в гр. Монтана, след което при прегледа изпаднал в кома. По случая е извършен оглед, разпитан е свидетел и е образувано досъдебно производство по чл. 133 от НК.“
Според близките на убития Гошко обаче съобщеното е далеч от истината. Влизането в чужда територия, в случая частно сечище, е незаконно. Според тях с действията си на 9 август Рапонски извършва поредното престъпление и то във време, в което той е на свобода под парична гаранция. Така, по техни думи той, нарушава условието, под което е извън килията, което означава, че следва да бъде вкаран в ареста.
Пред наш репортер вуйчото на Гошко разказа, че родителите на детето са отчаяни от процеса, който се проточва години наред, а Рапонски все още не е понесъл наказание за стореното. Той заяви, че близките на убития тийнейджър са опитали неколкократно да сменят тричленния състав по делото, като накрая са стигнали дори до министъра на правосъдието, с чиято помощ са успели.
Близките на момчето все пак не спират да се надяват, че справедливост ще има и Георги Рапонски ще бъде наказан за убийството на Гошко.
18.08.2022, 16:20 часа
6082 1
Коментари

Съдбата си знае работата

18.08.2022, 17:18 часа
Какъвто и гръб да имаш, тя си ти го връща след време, ако е на теб директно, то на поколението ти , което пък боли още повече.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha