Нови данни за шкафчето на Борисов! Банкнотите по 500 евро са истински – от Австрия, Франция, Германия и Испания

Нови данни за шкафчето на Борисов! Банкнотите по 500 евро са истински – от Австрия, Франция, Германия и Испания Доказано истински са част от сниманите банкноти от 500 евро, за които се предполага, че са от нощното шкафче на бившия премиер Бойко Борисов.
Постановление на прокурор при Софийска градска прокуратура (СГП) по друга преписка, с което АКФ разполага, разкрива някои неизвестни досега обстоятелства от разследването, публично известно като „Пачките и кюлчетата в чекмеджето“ на бившия министър-председател Бойко Борисов.
От извършени по делото експертизи са установени серийните номера на пет банкноти с номинал 500 евро, виждащи се на снимките. От справка от Българска народна банка е установено, че според серийните номера на банкнотите, те би трябвало да са пуснати в обращение от централните банки на Австрия (една), на Франция (една), на Германия (две) и на Испания (една).
На 02.02.2022 г. са изпратени европейски заповеди за разследване (ЕЗР) до съдебни органи на съответните държави.
От Германия е получен отговор (не е посочено кога), че двете банкноти действително са пуснати в обращение от тяхната централна банка през 2007 г. и 2009 г., но не разполагат с друга информация за тях.
13.03.2023, 13:20 часа
1841 2
Коментари

Пенката с конете

13.03.2023, 14:32 часа
Тоя Мартин Харизанов губи доверие вече на всяка страница и всяка медия го гледаме как се хили, добре дарява, но трябва и малко скромност и тишина.

тиквата

13.03.2023, 13:32 часа
това беше ясно и в момента гроб купуват яко гласове това са едни от наи голямите бандити!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha