Само в BulNews! Намериха телефон в килията на Митко Бозата във Врачанския затвор, надзиратели покриват издънката

Само в BulNews! Намериха телефон в килията на Митко Бозата във Врачанския затвор, надзиратели покриват издънката В килията на Димитър Йотов във Врачанския затвор е намерен мобилен телефон, научи ексклузивно агенция BulNews.
Тежкото нарушение на режима е установено на 16 март, но за него стана ясно едва тези дни.
Причината за тази тайнственост около случая е покровителството, на което се радва затворникът от Мездра.
Припомняме, че Димитър Йотов, известен в железничарското градче като Митко Бозата, е осъден за убийството на 8-годишния Тома Томов. Случаят е от 8 януари 2021 г. и предизвика огромно възмущение в обществото заради действията на мъжа, довели до смъртта на детето.

Окръжният съд във Враца намали присъдата за убитото внуче на Тома Томов

В момента Митко Бозата излежава 4-годишната си присъда във Врачанския затвор.
Железни източници на медията ни твърдят, че мъжът от Мездра се ползва с протекцията на двама надзиратели, които го пазят и старателно покриват неговите нарушения на режима в зандана.
Последният пример за това е от четвъртък вечерта, когато при рутинна проверка в неговата килия е намерен мобилен телефон. Това е тежко нарушение, за което законодателят е предвидил увеличаване на срока на лишаване от свобода. Надзирателят, който установил това, съвестно подготвил доклад до ръководството на затвора, но в този момент агресивно се намесили ангелите –хранители на Димитър Йотов. Двама служители на зандана оказали сериозен натиск върху колегата си да не огласява факта за открития мобилен телефон в килията на техния човек и така Митко Бозата да се размине с увеличаването на присъдата.
В крайна сметка надзирателите, чиито имена се пазят в редакцията на медията ни, успели да смачкат рапорта и така случаят останал в тайна за началника на затвора. Мобилният апарат все пак е бил иззет и още същата вечер съвестен служител извадил номерата, които били в неговата памет.
Молбата на работещите във врачанския затвор е да дадем гласност на този случай, с надеждата това да предизвика вътрешна проверка и така истината да лъсне. Смели надзиратели искат всички лишени от свобода да са равни и да няма толерирани, макар и финансовите аргументи да са сериозни.
19.03.2023, 08:50 часа
9519 1
Коментари

Бай Петко

19.03.2023, 20:47 часа
Сеги чекаме новини за самоубили се или изгорели ора............
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha