Ето кои са заловените да купуват гласове за водача на листата на ДПС в Монтанско Митко Галата

Ето кои са заловените да купуват гласове за водача на листата на ДПС в Монтанско Митко Галата Депасерят от ромски произход Тихомир Велков и съпругата му Румяна Асенова са уличените в купуване на гласове за вота на 2 април, разкри само пред Narod.bg източник от МВР.
Разкритието стана по-рано днес при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и незаконния вот по заповед на главния секретар на МВР Петър Тодоров, провеждана на територията на Монтана.

При акция "Купен вот": Полицаи откриха списъци с имена в две къщи в Монтанско, има арестуван

Всичко започва след сигнал, регистриран под номер 301р-5830/20.03 23 г. за купуване на гласове в монтанското село Доктор Йосифово, в полза на ДПС. При акцията ченгетата извършили обиски в частен дом, намиращ се на ул. „Илия Ценков“ 4, обитаван от Тихомир Петров Велков на 41 г. и 40-годишната му съпруга Румяна Любенова Асенова.
При разследването полицаите открили 3 тетрадки, частично изписани  с имена с посочени парични суми срещу всяко име.
Намерени и иззети са и 5 самостоятелни листа с още участници в криминалната схема за пазаруване на вот в полза на местния онбашия и водач на листата на ДПС Димитър Аврамов – Митко Галата.
Велков и Асенова не са криминално проявени. По време на обиска в дома си е била само Румяна Асенова, а Тихомир Велков е обявен за издирване.
По престъплението е образувано досъдебно производство 302/23 г. по чл.167, ал.2 от НК, по описа на РУ- Монтана, където работата по случая продължава.
Проверката на Narod.bg показа, че търгашът на избиратели Тихомир Велков от години е свързан с ДПС – на евроизборите през 2019-а тарикатът е бил регистриран като застъпник по кандидатските листи.
21.03.2023, 17:45 часа
6804 3
Коментари

батко гошо

22.03.2023, 19:17 часа
ОН ТОЯ ГАЛАТА НАЛИ ЩЕХА ДА ГО ЗАТВАРЯТ А ПАК СЕ ГЛАСИ ЗА ДЕПУТАТ!!!Е НЕМА НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

*****

22.03.2023, 10:25 часа
Обаче интерено що гонят тези кръжави цигани а не ония който дават парите.

язе сам

22.03.2023, 07:53 часа
Цигани сър , и сума българи - еничари има.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha