Пътните полицаи с процент от глобите

Пътните полицаи с процент от глобите Пътните полицаи да получават процент от всяка глоба, която наложат. Такива предложения за поправки между първо и второ четене на Закона за движение по пътищата, предлага шефът на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Именно така според него ще се борим по-добре с рушветите на пътя.
Идеята е да се въведат още по-драстични мерки за събиране на неплатените актове към КАТ, коментира той пред БНР. Оказва се, че шофьорите реално плащат едва 30% от санкциите, а останалите 70% остават несъбрани.
Другата идея е да се обвърже плащането на глобите към КАТ със застраховката "Гражданска отговорност". Така всеки, който има санкция и не я плати, няма да получава стикер за "Гражданска отговорност" или няма да има право да минава през технически преглед. "Предложението, което направих пред МВР, е да обърнем модела на събиране - вместо полицията да търси нарушителите, за да им връчи постановленията, нека нарушителите да търсят полицията", разясни депутатът.
Предлага се още младите водачи отново да карат една или две години със задължителен стикер "!" на колата.
10.04.2016, 15:43 часа
329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha