Разсекретиха доклада за КТБ

Разсекретиха доклада за КТБ Разсекретяват доклада на одиторската фирма „Аликс Партнърс” за фалита на КТБ. Това стана възможно с приетите от депутатите на второ четене промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложени от ДПС депутатите Делян Пеевски, Петър Чобанов и Йордан Цонев.
Временните синдици трябва да публикуват на електронната си страница доклада от проверката на банковата несъстоятелност. В момента той се намира в секретната секция на Парламента.
Измененията бяха продиктувани от обществения интерес за осветляване на всички факти и обстоятелства, отнасящи се до фалита на КТБ.
„Ако един договор за международно разследване е подписан от временния синдик, той няма да стане публичен като предмет, срокове и т.н, но ако е подписан от постоянния синдик би станал публичен“, поясни по време на дебатите депутатът от РБ Мартин Димитров.Той отправи призив към колегите си да уеднаквят текстовете за задълженията на временния и постоянния синдик.
Депутатът от ГЕРБ и председател на Правната комисия - Данаил Кирилов, изтъкна, че НС трябва да се въздържа от извънредно законодателство, но заради казуса с КТБ, промяната е приемлива.
Другите текстове в закона за банковата несъстоятелност се отнасят до осигуряването на възможно най-кратък срок за справедливо удовлетворяване на вложителите и другите кредитори на банката. Предвижда се обявяване на всички списъци, съставени от синдика.
14.04.2016, 11:05 часа
713 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha