Глобиха видинчанка заради „споделено пътуване“

Глобиха видинчанка заради „споделено пътуване“ ДАИ глобиха видинчанка заради нерегламентиран превоз на пътници или така нареченото „споделено пътуване“, научи BulNews.bg.
Това се е случило в петък в хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на нарушенията и престъпленията, свързани с нерегламентирана таксиметрова дейност, съобщават от областната дирекция на МВР. Операцията се е осъществила от служители на сектор „Икономическа полиция” и Областен отдел „Автомобилна администрация” – Видин. Те проверили три моторни превозни средства и 11 лица.
В нарушение са хванали само един автомобил, извършващ нерегламентиран превоз на пътници. Зад волана на колата е 45-годишна видинчанка. На шофьорката е съставен акт от служителите на автомобилната админстрация, а в полицията е заведена преписка по случая.
Припомняме, че с последните промени в Закона за автомобилните превози се дават правомощия на служителите на ДАИ да следят за извършване „споделено пшътуване“ срещу заплащане и да глобяват. Те могат да изискват сведения и от пътниците в дадена кола и да разберат дали превоза е срещу заплащане или не.
В хода на проверките били съставени и три фиша по Закона за движение по пътищата.
22.08.2016, 11:28 часа
3775 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha