Врачански квартал пропищя от нагли цигани /снимки/

Врачански квартал пропищя от нагли цигани /снимки/ Силна музика, пушек от горящи гуми и кабели, воня от кочини, конюшни и свинарници, непрестанни викове… На това са подложени денонощно жителите на улиците „Доспат“, „Тодорини кукли“ и „Три уши“ във врачанския квартал „Медковец“. Жалбите от живущите там се сипят през годините една след друга, но до днес няма решение на проблема им – циганите, които грабят и разрушават всичко по пътя си.
От безчинствата на мургавите ни съграждани се оплакаха в редакцията на BulNews.bg жителите на квартала. Те споделят, че нервите им вече не издържат и не могат да се задоволяват с обещанието, че ще се вземат мерки. Хората са категорични, че положението, в което се намират, не се е променило от поне 18 години, въпреки постоянните жалби до отговорните институции. Още щом застъпил на поста си, настоящият кмет Калин Каменов също дал обещание на хората, че ще им помогне, но до момента това не се е случило.
В последната си жалба хората обясняват, че по всяко време на денонощието в квартала се чува силна чалга, пускана от „обществено неангажирани или дрогирани индивиди, които денонощно озвучават циганското гето“. Хората се оплакват и от постоянно разнасящ се пушек от горящи гуми и кабели. Контейнерите за смет също се палели редовно от събратята. Кварталът вонял неописуемо от кочините и конюшните на циганите, а помията от тях се стичала по улиците. Друг проблем, който тормози жителите, е поголовното изсичане стотици дървета в района.
„Жалби сме пускали в община Враца и в полицията. Двама кметове идваха на място и обещаваха да съборят незаконните къщи и да прекратят безобразията на циганите, но никой нищо не направи. Ние обаче сме подложени на постоянен тормоз, разграбват изоставени къщи, дори тухлите вземат от оградите, за да си правят нови бараки“, жалват се жителите на града.    
Стигнало се до там, че хората писали и до Бойко Борисов. Един от тях бил обиран 15 пъти за една година. В гневното си писмо до премиера той написал, че иска да получи награда Калашников, за да съумее да защити себе си и семейството си от посегателства. Малко след това започнали да привикват потърпевшите, за да се откажат от показанията си, споделят те.
„Нямаме нищо против циганите, но искаме да се вкара закон за гетото и те да започнат да живеят като българите, да спазват законите и правилата“, категорични са жителите от кв. „Медковец“.  
29.11.2016, 08:40 часа
10451 6
Коментари

Бачи Ачи

28.05.2017, 18:30 часа
Само един танк ще оправи работата-да премаже и събори всичко по пътя си!Не спете българи,циганорът отдавна доказа и показа,че е по-силен от нас,ако не се възпротивим и обединим ще ни грабят,мачкат и тормозят!

клани

28.05.2017, 18:30 часа
не пипайте мангалите те ме избраха

Татко Пурко

28.05.2017, 18:30 часа
НА големия син електората е това.

Еди,кой си

28.05.2017, 18:30 часа
Години наред ни говореха,че-Уж нямало Господ,а човек е Божество с книги щял да се промени човек-не излиза.Нямаше е дълги години Библията при нас в домовете ни в службата ни.Примера е Твореца Ни и неговите завети.Ето,защо в този квартал населен с цигани е тъй.От вяра има нужда всеки човек.

врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
Калинчо да не си затваря очите , а да си размърда задника и да вземе някакви мерки , тия всичките са на хранилката на общината, за нищо лев не дават. Айде стига вече.

с

28.05.2017, 18:30 часа
Като гласувате за ГЕРБ и БСП така ще е . Поне на предстоящите избори гласувайте за ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha