Малина Николова: Мечтата на българските възрожденци е сбъдната!

Малина Николова: Мечтата на българските възрожденци е сбъдната! Областният управител на Враца Малина Николова изнесе приветствено слово на церемонията по отбелязването на 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.
​„Силни и вярващи в свободата и независимостта, в историческата справедливост на времето, в далновидните държавни решения на предците ни, днес тържествено честваме 109-та годишнина от най-справедливия акт, официализирал достойнството на българите като европейски народ и на България, като държава – независима, равноправна, горда и самостоятелна, обединена и просперираща.
Мечтата на българските възрожденци и революционери, на милионите българи, изстрадали свободата си, е сбъдната.
Днес България е пълноправен член на Европейския съюз, стояща на прага на своето първо председателство. Повече от всякога сме убедени, че всичко постигнато е стъпило здраво на устоите на историческата ни давност. Нашата независимост определя правото ни да отстояваме националните ни цели и интереси. Независимостта трябва все по-често да се осмисля като средство и сила за възпитание, съзидание и демокрация. А това зависи само от нас. От нас зависи дали ще вземем и огъня, и пепелта от историята, за да пренесем и предадем на идните поколения висшите ни национални ценности, които ни обединяват и с които се гордеем.
В този ден се прекланяме пред мъжеството на онези ярки и доблестни български държавници, подписали и провъзгласили Манифеста от 1908 година, който гласи „Да живее свободна и независима България“.Честит празник!“, каза в приветственото си слово областният управител Малина Николова. 
22.09.2017, 14:22 часа
1147 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha