Родилка, убила бебето си, получи присъда 2 години затвор

Родилка, убила бебето си, получи присъда 2 години затвор Две години ефективно при първоначален общ режим постанови състав на Районен съд-Димитровград за убилата новороденото си бебе Невена Тенева от Сталево. Съдът й присъди и разноски по делото в размер на 1765 лв.
В 15-дневен срок присъдата може да бъде обжалвана пред Хасковския Окръжен съд. Служебният защитник на Невена- адвокат Валентина Кунева коментира, че ще се възползват от тази възможност.
Съдът уважи искането им за съкратена процедура, като освободи свидетелите и вещите лица от залата, а Невена се призна за виновна. Прието бе и удостоверение, че е започнала работа и се интегрира в обществото.
Прокуратурата поиска наказание от година и 4 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок и 1 година срещи с пробационен служител, като се позова на това, че Тенева има още две деца, за които следва да полага грижи. Обвинителят определи престъплението като зловещо и потресаващо, доказано по безспорен начин.
На 2 януари 2016 г., с ясно съзнание и целенасочено, Невена е родила тайно от всички в дома си жизнеспособно момиченце, което е оставила на студа, където е преживяло 6 часа, посочи прокурорът.
Защитата пледира за тримесечна условна присъда с 3 години изпитателен срок, като изтъкна чистото съдебното минало на подсъдимата, както преди убийството, така и след него, самопризнанията й и съдействието, което е оказала на разследващите.
В последната си дума пред съда Невена се разплака, каза, че съжалява за това, което е извършила и единственото, което иска, е възможност да гледа децата си. Тя е майка на две момчета- на близо 3 г. и 9 г., които са настанени в приемно семейство от момента, в който престъплението бе разкрито- края на януари миналата година.
12.10.2017, 16:17 часа
483 0
loading...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha