Огнено отмъщение! Пияница драсна клечката на комшията си, наказаха го да копае градинки

Огнено отмъщение! Пияница драсна клечката на комшията си, наказаха го да копае градинки Пияница, запалил дома на комшията си, за да му отмъсти, бе осъден да копае градинки и да се подписва пред пробационен служител в рамките на една година, научи BulNews.bg. Присъдата бе постановена преди дни от районния съд в Бяла Слатина, но може да се обжалва пред магистратите във Враца.
От документите по делото става ясно, че кибритлията И.Т.Н. е подпалил дома на комшията си в Малорад на 20 декември миналата година, защото двамата са имали стара вража. Дни преди един от най-светлите празници в годината - Коледа и Нова година, мъжът решил, че е време да отмъсти на опонента си. И.Т.Н. седнал да си пийва от рано в селската кръчма и към полунощ, когато тръгнал да се прибира в дома си, се сетил за ядовете си с комшията. Изведнъж го осенила мисълта, че трябва да отиде до дома на М.К.Р. и да заплали лятната му кухня.
Така без много да му мисли, мъжът влязъл в двора и тъй като вратата на кухнята била заключена той я откачил от пантите, влязъл вътре и с помощта на кибрит запалил намерените там парцали. Огънят се разгорял, а пияният подпалвач бързо избягал.
По някое време съседка на потърпевшия се събудила и видяла, че къщата гори. Жената започнала да крещи, за да я чуят всички комшии. Тогава хората извикали пожарникари, но докато загасят пламъците изгоряла цялата лятна кухня, други постройки в имота, зимнината на потърпевшия и всичко, което било в постройките.
Още през нощта униформените задържали подсъдимия, а той на пияна глава си признал с най-големи подробности какво е направил. Всичко бил направил, защото го било яд на комшията, с който имали много пререкания в миналото, споделил той.
И.Т.Н. бе осъден на 200 часа обществено полезен труд в рамките на една година, като ще трябва да се подписва в пробацията цяла година, два пъти седмично. 
20.10.2017, 08:30 часа
2481 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha