Елена Йончева за казуса с Делян Добрев и Хасково: Това не е скандал, а престъпление

Елена Йончева за казуса с Делян Добрев и Хасково: Това не е скандал, а престъпление „Ние показахме факти, които водят към корупция за сметка на държавната ни сигурност. Има бежански канали, които са покровителствани от високо във властта", заяви говорителят на парламентарната група и депутат от гражданската квота на БСП Елена Йончева в интервю за предаването „Събуди се" по „Нова телевизия", по повод филма ѝ „Граница".
„Това, което показваме, не е ново. Ние не злепоставяме България. Даваме сигнал, за да може съответните органи да вземат мерки", каза още тя.
Йончева коментира и последните политически събития у нас и оставката на председателя на парламента Димитър Главчев.
„Това не е успех за БСП, а за демокрацията в България, защото беше нарушена една демократична процедура. Беше нарушен правилникът на Народното събрание. Той отне думата на лидера на най-голямата опозиционна партия, нещо, което е безпрецедентно за българския парламент. Това означава на практика да няма обществен дебат", коментира Елена Йончева.
По думите ѝ, подаването на оставки у нас не трябва да бъде замитане на следата и даде пример със скандала около Делян Добрев и обвиненията в шуробаджанащина в Хасково.
„Това не е скандал, а престъпление. Ще изчакаме прокуратурата да се самосезира. Ако не, ще внесем сигнал в ДАНС и прокуратурата, за да се разнищи случая, защото става въпрос за голяма корупционна схема", каза Йончева.
Тя допълни, че БСП има основание да поиска вот на недоверие към правителството по повод корупцията.
19.11.2017, 12:20 часа
1122 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha