Болницата в Белоградчик продължава работа

Болницата в Белоградчик продължава работа Персоналът на болницата в Белоградчик няма да подава оставка, обяви управителят на лечебното заведение Лилия Трифонова. Колективът имаше готовност да напусне заради неизплатени от година и половина заплати. 
„Персоналът на болницата реши да продължи да работи и няма да се подава колективна оставка за момента. Започваме да работим. Започваме да приемаме пациенти както сме работили и до момента”, съобщи Трифонова. 
Среща с представители на Здравната каса и Регионалната здравна инспекция се проведе в МБАЛ „Проф. д - р Георги Златарски" в Белоградчик, за да се реши каква ще е съдбата на лечебното заведение. 
Управителят Лилия Трифонова увери, че медиците ще получат възнаграждения за този месец, макар и по-малки, заради наложените запори. 
Кметът Борис Николов е получил уверение от министъра на здравеопазването, че проблемът с болницата ще бъде разрешен:
„През следващата седмица имам среща с господин Ананиев. Оптимистично е настроен той за тези неща. Най - общо казано ме увери, че проблемът ще бъде решен. Така че другата седмица ще имам предложения за запазване на болницата.” 
Очаква се на срещата да присъстват и представители на ръководството на болничното заведение. 
04.12.2017, 15:30 часа
1689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha