Установиха какво най-често сънуват потиснатите хора

Установиха какво най-често сънуват потиснатите хора Учени от университета в Кардиф установиха, че ако се чувстваме потиснати във всекидневието, това може да повлияе отрицателно на нашите сънища, съобщава сайтът Си Ти Ви нюз. При подобно лошо настроение най-вероятно е да ни се явят кошмари.
Екипът на Нета Уайнстийн работил с 200 души, които трябвало да споделят най-честите си сънища. Те трябвало да отбележат кои 9 негативни сюжета най-редовно се преплитат в тях - чувство на пропадане, на преследване, на претърпяно нападение, на сковаващ страх, на заключване в тясно пространство, на присъствието на огън, на поява чисто гол на обществено място и др.
За второто изследване 110 доброволци трябвало да си водят подробен дневник и да отразяват в него сънищата си за 3-дневен период. Те трябвало да отразят в детайли и психологическото си състояние през деня.
Учените установили, че хората, които се чувствали незадоволени и потиснати през деня, сънували повече кошмари от другите. И обратно, доброволците с положителна психологическа нагласа, които се мислели за самостоятелни и компетентни, се радвали на много по-хубави сънища.
Потиснатите хора редовно сънували, че падат, пропадат или че биват нападани. Те също така интерпретирали сънищата си в една мрачна, безизходна и негативна посока, за разлика от останалите. 
04.12.2017, 15:37 часа
1423 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha