​Пазете се! Бум на варицела във Врачанско

​Пазете се! Бум на варицела във Врачанско Бум на варицела във Врачанско e отчетена през изминалата седмица от здравните власти в региона, научи BulNews.bg. Само за няколко дни от болестта са се заразили нови 9 души, заяви главният секретар на регионалната здравна инспекция д-р Татяна Тодорова.
В сравнение с предходните месеци и със същия период на миналата година случаите са доста повече. До бум на заболяванията от варицела се стигна, след като се натрупа голям контингент от деца, които досега не са преболедували шарка. Малчуганите лесно се заразяват, тъй като варицелата се предава по въздушно-капков път.
Регистрирани са и 2 нови случая на скарлатина през изминалата седмица както и един заразен с хепатит А. Здравните власти са издали едно предписание на лечебно заведение за предприемане на противоепидемични мерки против хепатит А.
Грипът и острите респираторни заболявания в областта все още са значително под епидемичните стойности, успокояват здравните инспектори от Враца. Регистрираните случаи са 49 на 10 000 човека, като няма потвърден случай на грип.
07.12.2017, 08:30 часа
1152 0
loading...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha