Как да спортуваме, дори когато нямаме време

Как да спортуваме, дори когато нямаме време Нямате време за спорт. Стига сте се оправдавали. Нужни са ви дори само по десет минути на ден, за да се погрижите за здравето си.

Ходене
Вървенето е незаменимо за доброто здраве. От една страна, защото не е чак толкова натоварващо и може да се практикува от всички, а от друга, защото нямате нужда нито от екип, нито от подготовка. Старайте се да вървите колкото се може повече. Според японска теория, ако всеки ден правите по 10 хиляди крачки, ще поддържате идеално тегло, здраве и настроение. Дори и това да ви се струва много в началото, се опитайте да изминавате всеки ден поне по 3-4 хиляди крачки. Вече съществуват много приложения за смартфони, които броят крачките вместо вас.

Клекове
Няма по-добро упражнение от клякането за оформяне на стегнато дупе. Най-важното е да се научите да клякате правилно – с изправен гръб, без да се прегърбвате и без коленете ви да отиват много напред и да ги натоварвате. Усвоите ли техниката на клека, може да започнете да пробвате и вариантите с различни тежести, което още повече ще увеличи резултатите. Може да започнете с петдесет клякания за деня и в рамките на месец да ги увеличите на 250 на ден.

Упражнения за корем
Не става дума само за стандартните коремни преси. Всеки ден правете някакво упражнение за корем като разнообразявате вариантите, за да постигнете резултат. Пробвайте велосипедни коремни преси, при които доближавате лакът до срещуположно коляно; повдигане на краката и задържане; странично повдигане на краката; задържане в позиция планк, повдигане на краката от вис.

Упражнения за гръб
Дамите често се съсредоточават върху упражненията за крака и за дупе и пренебрегват гърба. Упражненията за гръб са необходими за цялостната стойка, за силата на тялото и ако добавите такива всеки ден, ще видите, че те неизменно се отразяват и проблемната коремна зона.

Йога
Добавете към дневния си режим пет минути йога и ще видите, че само след седмица ще се чувствате много по-добре. Започнете например с упражнения от типа на „петимата тибетци“, които са лесни и не изискват почти никакво време. Йогата е от изключително значение не само за физичното, но и за психичното ни състояние.
09.12.2017, 10:00 часа
950 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha