Откриват стая за изслушване на деца жертви и извършители на престъпления във Враца

Откриват стая за изслушване на деца жертви и извършители на престъпления във Враца На 22 февруари (четвъртък) в 10.30 часа във Враца ще бъде открита „Синя стая" за изслушване на деца жертви и извършители на престъпления, съобщават от Министерството на правосъдието.
Това е четвъртото помещение за щадящо изслушване на малолетни и непълнолетни, изградено от Министерството на правосъдието с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество по проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца" по Тематичен фонд „Сигурност". Партньор по проекта са общината, окръжният и районният съд в града.
На откриването ще присъстват заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, кметът на община Враца Калин Каменов, председателите на окръжен съд Враца - Надя Пеловска и на Районен съд - Враца Васил Ганов, окръжният прокурор на Враца Десислав Начков, съдии, прокурори, експерти от социално подпомагане, представители на МВР и членове на адвокатската колегия в града.
„Синята стая" се намира на ул. Козлодуйски бряг № 7 - срещу профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх"
Ще се радваме на вашето присъствие, колеги. След официалното откриване ще има възможност да се заснеме демонстрация на разпит на дете от експерт, обучен за работа с деца.
20.02.2018, 11:43 часа
687 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha