Протестиращи от Северозапада блокираха пътя край "Джъмбо" в София /снимки/

Протестиращи от Северозапада блокираха пътя край "Джъмбо" в София /снимки/ Днес се проведе поредният протест на видинчани с искане за изграждане на магистрала Видин - София и тунел под Петрохан. За първи път той се проведе и на входа на София при магазин „Джъмбо“.
В съботния ден протестиращите блокираха главен път Е-79 край Видин. Днес обаче присъстват много повече хора от предишните протести. Протестиращите паркираха автомобилите си на паркинга пред ТЕЦ-а на бившите химически заводи. Там полиция и жандармерия бяха образували преграда пред пътя, но протестиращите без сблъсъци стигнаха до главния път и го блокираха. От двете страни на пътя започнаха да се образуват колони от автомобили. Начело на колоната от протестиращи отново е лозунга с надпис "Северозападът отказва да умре". Очаква се блокадата на пътя край Видин да продължи няколко часа.
Събралите се хора бяха подкрепени и от протестиращи в Монтана, които блокираха главен път Е-79 на изхода в посока за Враца, но там протестът вече приключи. Протест е блокирал и пътя през прохода Петрохан. Там протестиращите, които са блокирали пътя край берковското село Бързия, настояват за изграждане на тунел под Петрохан.
Организаторите от Гражданско обединение „Единни за промяна" не приемат уверенията на Пътната агенция, че през настоящата година ще стартират тръжните процедури за строителство на повече от 80 километра от пътя, както и че предстои предпроектно проучване за тунела.
Настояват за решение на Министерския съвет за стартиране на процедурите. Протест ще има и на 3 март.
24.02.2018, 14:12 часа
3217 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha