Гордост! Обявиха трима врачани за най-достойните българи на годината /снимки/

Гордост! Обявиха трима врачани за най-достойните българи на годината /снимки/ Врачаните Емилиян Кадийски, Тонко Влахов и Тихомир Кръстев бяха обявени за „Достойните българи на годината“ на 16-тото поредно издание на инициатива на вестник "24 часа", научи BulNews.bg.
Представителите на „Враца софтуер общество“ бяха наградени лично от премиера Бойко Борисов, който им връчи и копие на златния ритон от Панагюрското съкровище на церемонията във Военния клуб в София.
„Благодаря, че сте в България и сте останали във Враца“, каза им Бойко Борисов. „Горди сме с вас, да сте живи и здрави“, пожела им още премиерът.
На награждаването присъства и кметът на Враца Калин Каменов, който заяви, че тяхната инициатива е пример за цялата страна.
Мисия на „Враца софруер общество“ е чрез качествено образование да дадат възможност на повече хора от Враца да работят предизвикателна и добре платена работа. Идеята им е чрез безплатни 9-месечни курсове по информационни технологии да обучат и подготвят за работа млади хора, както и за безработни. Така в последните 3 години дават възможност на стотици хора да разширят възможностите си и да започнат нова престижна работа, а новите програмисти се включват в най-бързо развиващата се индустрия в страната, без да напускат Враца.
Наградените от своя страна благодариха на социалната инициатива ПРОМЯНАТА на Нова Броудкастинг Груп, Фондация “Америка за България” и община Враца за подкрепата, която им оказват в това начинание.



 
19.03.2018, 11:59 часа
9735 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha