Бизнесът с криптовалути бяга към нови слънчеви дестинации

Бизнесът с криптовалути бяга към нови слънчеви дестинации Платформата за търговия с криптовалути Binance, най-голямата в света по изтъргуван обем, търси ново начало в Средиземно море, пише Bloomberg.
Компанията, основана миналата година в Хонконг, планира да открие офис в Малта, заяви основателят ѝ Джао Чанпън. Binance скоро ще започне търговия в европейската островна държава и е близо до сключването на сделка с местни банки, която може да осигури достъп до депозити и тегления, каза той, без да се ангажира с определен срок.
„Уверени сме, че скоро можем да обявим банково партньорство", каза Джао. „Малта е много прогресивна страна, когато става дума за криптовалути и финтех“, допълни той.
Регулаторите от Китай до САЩ от миналата година се намесиха в обмена на криптовалути и бизнеса, оставяйки много като Binance да се борят за намирането на постоянна база.
Компанията имаше офис в Япония и се опитваше да получи лиценз за работа, но реши да отстрани персонала си, за да избегне сблъсъка с местните регулатори. Японската агенция за финансови услуги издаде предупреждение срещу платформата заради това, че оперира в страната без регистрация. Ако Binance не вземе предвид предупреждението, агенцията ще сигнализира органите на реда.Още по тематаБиткойнът отново пропадна под 9 хил. долара заради японските регулатори
Джао каза, че продължават и обсъжданията с властите в Хонконг, но резултатът от тези разговори не е сигурен.
Междувременно властите в Малта търсят начини да популяризират страната като лидер в областта на цифровите активи. Правителството проведе няколко обществени консултации относно регулирането на виртуални валути. Плановете за орган в Малта, който ще сертифицира и регулира бизнеса, базиран на блокчейн, бяха представени миналия месец. Организацията също така ще създаде рамка за надзор над първоначалното предлагане на дигитални монети (ICO).
Джао каза още, че наскоро е бил поканен от малтийското правителство за обсъждане на предстоящия законопроект, който е благоприятен за криптобизнеса.
Binance също планира да започне децентрализиран обмен през следващите месеци, каза Джао пред Bloomberg този месец. Около 10 екипа работят върху разработването, но технологията в момента е твърде бавна, за да замени съществуващия централизиран обмен.
23.03.2018, 14:32 часа
979 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha