Искат оставката на Лукарски. Той: Не е за сефте

Искат оставката на Лукарски. Той: Не е за сефте Лидерът на СДС Божидар Лукарски отвърна на искането да се оттегли с напомняне, че то не е първото.
"Това не е първият случай, в който ми искат оставката. По-големи структури като Варненската и Софийската са я искали. Сега това е провокирано от структурата в Стара Загора, която се оглавява от колегите в Казанлък", каза синият шеф пред БНР.
Преди дни структурите в Югоизточна България обявиха, че са взели решение да поискат оставката на Лукарски на предстоящия Национален съвет на СДС на 17 април. Заместникът му и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов го обвини, че "води никаква политика".
Според Лукарски причината за атаката на съпартийците му е намерението му да предложи СДС да поеме консервативно-патриотичен курс. "Явно това е възбудило някои колеги", каза той.
Синият лидер обясни, че на този етап не се говори за коалиция с "Патриотите", както и за каквато и да била коалиция. Проблемът според него бил в разделението по линията либерална или консервативна политика да се следва. Самият той заставал зад консервативните идеи.
Шефът на седесарите призна, че има проблем с егото на лидерите в дясно, но обясни, че той самият нямал проблем с никого.
Лукарски обясни, че СДС е опозиция на ГЕРБ, защото нищо от случващото се в държавата не е такова, каквото трябва да бъде.
"Нито доходите на хората са достатъчни, нито реформите са налице. Съсредоточаването на управлението в момента е фокусирано единствено върху успешното провеждане на европредседателството." Лукарски каза, че във външнополитически план има успехи, но във вътрешнополитически се наблюдава абсолютен отказ от реформи.
23.03.2018, 15:26 часа
1757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha