Кметът Демира Димитрова: Полицай спаси човека, който се заля с бензин в Софрониево

Кметът Демира Димитрова: Полицай спаси човека, който се заля с бензин в Софрониево Полицай е спасил от сигурна смърт мъжа, който в петък се заля с бензин във врачанското село Софрониево, съобщи кметът Демира Димитрова. За случая писа единствено агенция BulNews.bg. Вчера в селото, което е част от община Мизия, станаха драматични събития, които едва не завършиха със смъртта на местен човек.
Историята започнала сутринта в петък, когато при Димитрова отишъл 58-годишният Добромир Христов Горетов, известен като Мирчо. Мъжът бил в нетрезво състояние и заплашил, че ще се самозапали заради документи, които носел, но отказал да покаже. По неофициална информация става въпрос за жалба на бившата му жена Еми, която живее в село Хърлец. Тя подала сигнал в полицията и прокуратурата, че върху сина й Христомир има белези от физически тормоз. 30-годишният мъж е със забавено умствено развитие и по тази причина получава помощи и пенсия. До преди месец живеел в Софрониево при баща си и именно спирането на тези пари го вбесило и докарало до крайното решение да се самозапали. Кметицата на Софрониево направила всичко възможно да успокои побеснелия мъж, като потърсила помощ и от негови близки. Добромир си тръгнал, но около 16.55 ч. бил получен сигнал, че в къщата му в края на селото има пожар.
Пристигналите пожарна, полиция и линейка заварили пияния стопанин да седи отвъд и да гледа как гори имота му. Когато разбрал, че ще бъде отведен за разпит в участъка в Мизия, той заявил, че влиза в къщата да си вземе личната карта и тогава грабнал шише с бензин. Добромир направил опит да се самозапали, но един от полицаите реагирал светкавично и му попречил да го стори.
Демира Димитрова вече е подала сигнал до прокуратурата за нестабилния мъж, който очевидно е опасен за себе си и околните. Очаква се съдът да вземе решение за настаняването му в специализирано заведение.
24.03.2018, 12:20 часа
4988 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha