Жажда за власт! Осъден бандит се бори за кметския стол във врачанско село, върти и хитри схеми /снимка/

Жажда за власт! Осъден бандит се бори за кметския стол във врачанско село, върти и хитри схеми /снимка/ Осъден бандит се бори за кметския пост във врачанското село Софрониево, което е част от община Мизия, научи агенция BulNews. Кандидатът на „Новото време“ Светлин Петров има криминално минало, а според местните и сега върти измамни схеми. 
Мераклията да седне на кметския стол се занимава със земеделие. Хората в Софрониево обаче шушукат, че това е плод на корупционни схеми. 
Oбщина Мизия му е отдала над 1000 декара пасища, които Петров да арендува. Това обаче е станало, след като той е декларирал, че отглежда голямо количество животни. Според местните, това не отговаря на истината. По думите им, Петров разполага с едва шепа животни, а вместо това представя стоката на своите съселяни за своя собствена. За всички в селото е ясно, че той е поставил марки на животните на други хора и по този начин злоупотребява със субсидията от еврофонда.
Това обаче не е единствената врътка на хитрия кандидат-кмет. С оглед на големите обороти в земеделието, е логично фирмата му да е регистрирана по ДДС. Това обаче не е така, а неговите съселяни много се съмняват той да не е преминал прага от 50 000 лева. Те предполагат, че роля за това има жената, с която доскоро живеел на семейни начала, която е данъчна служителка. 
Всички тези схеми не са изненада за хората в селото. Те помнят, че Светлин Петров е имал криминални прояви в миналото. Преди около 20 години той е осъден за влизане с взлом в дома на уважаваната лекарка от Враца Хриска Андреева. Тогава обаче той се разминал с условна присъда. 
Това съвсем не е и най-тежкото престъпление, което е извършил кандидат-кметът. Още невръстен, той проявил особено зверство, като изнасилил своя съученичка с пергел. От страх, тогава момичето не съобщило никъде за деянието. Потърпевшата обаче и до днес живее в селото. Вече възрастна жена и с внуци, самата тя е преживяла станалото, но въпреки това знае от първо лице нещата, на които е способен мъжът, напиращ към властта.  
Жителите на Софрониево трябва да направят мъдър избор и на 29 октомври да преценят дали Светлин Петров е подходящ да ги управлява в следващите 4 години…
10.10.2023, 08:50 часа
22689 1
Коментари

Баба Вуна

11.10.2023, 15:59 часа
Ба таа маймуна
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha