Близките на починалия в Лондон българин нямат пари да приберат тялото, молят за помощ

Близките на починалия в Лондон българин нямат пари да приберат тялото, молят за помощ Близките на загиналия на път за Лондон Христо Ангелов от Бургас нямат достатъчно средства, за да приберат тялото в България.
Семейството на внезапно покосения от инфаркт 48-годишен българин моли за помощ, тъй като за транспортирането на трупа ще са нужни поне 5000 паунда, уточни съпругата на Христо Румяна Ангелова.
Големият син на Христо Ростислав Ангелов, който учи в Англия, от няколко дни е в Лондон и държи връзка с нашето посолство.
"На 16 май ходих до болницата, за да видя татко, но не ме допуснаха, защото все още не бе направена аутопсия", сподели 22-годишният Ростислав.
Едва когато всички процесуални действия приключат близките ще трябва да ангажират агенция, която да организира транспортирането на тялото.
"Ще бъдем благодарни на всички хора, които ни помогнат да приберем татко. Благодаря на онези, които имаха готовност да го търсят заедно с нас", сподели още Ростислав Ангелов.
С пост в социалната мрежа той пръв обяви, че баща му е изчезнал на 12 май, на път от летище Лутън към Лондон. Едва на 14 май вечерта с него се свързал приятел на Христо и му съобщил, че баща му е починал от инфаркт.
Както "24 часа" писа, 48-годишният бургазлия получил сърдечна криза в автобуса. Веднага е била повикана линейка, медици са го реанимирали близо час, но въпреки това той починал.
Преди фаталния инцидент Христо не е имал сърдечни оплаквания, не е вземал лекарства, разказаха негови близки. Единственото, което им направило впечатление при последното връщане на мъжа от Англия, където работел, било, че изглеждал малко уморен.
Семейството се надява, че с помощта на общи усилия ще може да погребе внезапно починалия Христо в родината.
Ето банковата сметка, на която се събират средства за транспортиране на тялото:
BG34UNCR70001522236075
УниКредит Булбанк
Румяна Русева Ангелова
17.05.2018, 15:57 часа
1550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha