Само в BulNews: На кмета на Бутан му се губят едни служебни близо 200 бона?

Само в BulNews: На кмета на Бутан му се губят едни служебни близо 200 бона? Близо 200 000 лева се губят от хазната на кметството в козлодуйското село Бутан, научи ексклузивно BulNews.bg. Срещу кмета Ивайло Иванов вече е подаден сигнал до Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ и предстои той да бъде докладван на прокуратурата.
В редакцията получихме множество материали, доказващи нарушаване на финансовата дисциплина в кметството. От тях се вижда, че са натрупани задължения към ЧЕЗ, мобилни оператори и различни фирми. Тлъстата сума е от неизплатени фактури, неосчетоводени разходи и редица други нарушения.
От документите става ясно, че само на ЧЕЗ се дължат над 100 000 лева. Те са за стари периоди, като сумите за били преведени от първостепенния разпределител на средства – община Козлодуй, но незнайно защо не са били използвани за погасяване на задълженията, а са били разпределени по други пера, неодобрени от бюджета.
Това обаче не са единствените финансови нарушения на кмета на Бутан. От документите се вижда, че има множество нередовни ордери, подписани от него, които не са заведени от счетоводството. Има и сигнали за това, че той отклонявал приходи от „Пазари и тържища“, които не превеждал по сметките на община Козлодуй, както е по закон, а директно усвоявал в бюджета на селото. Има и данни за непогасени служебни аванси от кмета.
Повечето нарушения са извършени през изминалия мандат на Ивайло Иванов - през периода 2013-2015 г. След това община Козлодуй е направила ревизия на кметството и му е наложила строг финансов контрол. От януари 2017 г. в администрацията е назначен служител, който се занимава само с финансите на кметство Бутан и одобрява всички негови разходи.
По неофициална информация, бюджетът на атомното градче е солидно ощетен, тъй като те са принудени да покрият старите задължения. От цялата сума в момента са останали едва 26 600 лева, които трябва да се погасят до края на 2018 г.
Кметът на Бутан Ивайло Иванов пък категорично отрече твърденията и заяви, че всичките задължения вече са погасени. Потърсихме за коментар община Козлодуй, откъдето потвърдиха, че имат сигнали за нередности, но не пожелаха да коментират повече, тъй като вече са сезирали компетентните органи.
Остава загадка защо до момента, след повече от 5 години, все още няма реакция срещу Иванов. Запознати коментират, че причината за досегашното му минаване между капките е необичайно близките отношения на съпругата му с вицепремиера и лидер на НСФБ Валери Симеонов.
05.06.2018, 08:40 часа
10137 1
Коментари

ссс

07.06.2018, 15:34 часа
Набляга човека на часния бизнес, земеделие!!! Налива, налива!!! Чак сега ли някой е видял това?! Педя човек- лакът хитрина!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha