Днес ни очаква страшна жега, на места живакът ще удари 34 градуса

Днес ни очаква страшна жега, на места живакът ще удари 34 градуса Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна и Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Ще е топло, след обяд в равнините - горещо, с максимални температури между 29 и 34 градуса, информира НИМХ-БАН. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд - с характерния бриз. Максимални температури на въздуха: 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно над масивите в Западна България, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 19, на 2000 метра - около 13 градуса.
В петък и събота, под влияние на добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападната половина от страната, а през втория ден - в източните и южните райони, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, по преминаващия фронт, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки. С повече слънчеви часове и с високи температури ще бъде в петък в югоизточната половина от страната. С усилване на вятъра от северозапад, в събота в Източна България - и от север, температурите ще се понижат значително - с 5 до 7 градуса и максималните ще са между 21 и 26 градуса.
21.06.2018, 07:46 часа
1547 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha