Жестокост! Откриха трупа на убита бременна кобила

Жестокост! Откриха трупа на убита бременна кобила Трупът на убита бременна кобила е бил намерен във Вършец, а друг кон е бил откраднат, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Монтана.
Около 14 часа вчера 46-годишен жител на курортния град съобщил на телефон 112 за мъртвото животно. Мъжът разказал на униформените, че в местността "Обреща" в землището на село Долна Бела Речка е намерил трупа на коня си, който е бил изчезнал преди няколко дни. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, които видели убитата бременна кобила, която била в напреднал стадий на разложение с оглозгана до кост глава. С участието на ветеринарен лекар е извършен оглед, като аутопсията на животното показала прободна рана в червото.
По случая е образувано досъдебно производство.
Друго престъпление с кон е разкрито от полицията. Малко след 8 часа вчера в полицията във Вършец е получен сигнал, според който група лица са разбили катинар и са освободили кон от волиера за задържане на безстопанствени коне в двора на бившето предприятие БКС към община Вършец.
Сигналът е посетен от дежурна оперативна група. В хода на проведеното разследване по горещи следи станало ясно, че извършители са И.А. /46 г./, Г.И. /30 г./ и К.И. /25 г./, и тримата от Вършец. Г.И. с твърд предмет счупил катинара на волиерата тримата освободили един от конете.
По случая е образувано досъдебно производство, а Г.И. е задържан за срок до 24 часа.
25.06.2018, 11:14 часа
3281 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha