Земеделска стопанка блъсна работник на „Напоителни системи“, бягайки от полицейска проверка

Земеделска стопанка блъсна работник на „Напоителни системи“, бягайки от полицейска проверка Производителка на картофи от град Ракитово блъснала с буса си работник на „Напоителни системи“, за да избегне полицейска проверка. Служителите на реда били повикани от него, след като установил, че жената ползва вода, без да е платила, и не успял да се разбере по друг начин с нея.
Жената е наказана от Районния съд във Велинград с глоба от 1000 лева, която сега обжалва пред Окръжния съд.
Пострадалият Васил Б. отишъл да провери оплакване на други селскостопански производители - Лещарови, които при платена такса нямали вода за напояване. На място заварил Йорданка, която по твърденията му отклонявала водата към своя нива с картофи. Скарали се, мъжът повикал помощ на 112 и тръгнал с мотора си да посреща полицаите. Тогава тя подкарала буса си, настигнала го и го блъснала, а той паднал до напоителен канал и си ударил главата (по-късно е установена лека телесна повреда). Йорданка първоначално спряла, но после тръгнала с буса. При това вратата й се отворила и тя паднала на пътя, като също се наранила.
При последвалата проверка служителят на „Напоителни системи“ бил глобен с 1000 лева от органите на МВР, защото се оказало, че кара мотопеда си без книжка.
Подсъдимата пък твърди, че Васил нарочно се опитал да ѝ препречи пътя, за да предизвика инцидент, и че нямало сблъсък между буса и мотора. После с помощ от жалващите се Лещарови я измъкнал от купето и тримата я пребили, твърди тя. И обвинява Васил, че я тормози от години. Пледира, че е невинна и иска да бъде оправдана.
26.06.2018, 09:14 часа
820 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha