Спипаха парфюми и маратонки менте на Капитан Андреево

Спипаха парфюми и маратонки менте на Капитан Андреево Общо 2631 парфюма, аксесоари и спортни обувки, за които има съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите инспектори и граничните полицаи на ГКПП-Капитан Андреево, съобщиха от агенцията "Митници".
Стоката е била открита при проверка на автобус с турска регистрация, влизащ в страната ни от Турция. Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че е купил ароматите, аксесоарите и маратонките от пазара в Истанбул за подаръци на свои приятели. Той обаче не знаел, че са имитация на световноизвестни марки.
Открити са били 1407 парфюма и тоалетни води с логото на 10 различни световни марки. С надписи на друг световен бранд са били намерените 364 шапки, както и по-голямата част от общо 548 колана. Сред фалшивите стоки са открити още 280 чанти и несесери, носещи обозначения на друга запазена търговска марка, и 32 чифта маратонки с логото на известен производител.
В изпълнение на европейски регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и на Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.
02.08.2018, 14:25 часа
718 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha