Вижте ползите и достойнствата на фъстъченото масло

Вижте ползите и достойнствата на фъстъченото масло Лично на нас фъстъченото масло много ни харесва. Заради специфичния му вкус обаче със сигурност има и хора, на които не им се нрави. Преди време стана въпрос за това, че фъстъченото масло е супер храна, а сега ще добавим и другите ползи от него. 

Висока хранителна стойност и многобройни ползи за организма
Вече знаем, че маслото от фъстъци ни набавя солидно количество протеин, както и че е източник и на витамините С, А и Е. Това, че намалява риска от диабет, образуването на камъни в жлъчката и рак на стомаха също е един огромен плюс. 

Фъстъченото масло съдържа и магнезий, който може да подпомогне за регулирането на телесната температура, детоксикацията, да увеличи енергията ни, както и да заздрави нервната ни система. 
Ядките съдържат антиоксиданти, които спомагат за намаляването на стреса, а фъстъченото масло се прави от... фъстъци. Намаляването на стреса със сигурност ще ни направи и по-продуктивни. 
Ако ядем фъстъчено масло по време на бременност, можем да намалим риска детето ни да има алергия към фъстъци. 

Какви са ползите от него при бременните жени 
Има обаче и неща, с които трябва да внимаваме. Според Eat This, Not That!, фъстъченото масло е богато на омега 6 мастни киселини, които стимулират производството на възпалителни медиатори. Фъстъците обаче не съдържат омега 3 мастни киселини, които противодействат на този процес.

Учените твърдят, че помага
Това означава, че трябва задължително да си набавяме омега 3 мастни киселини чрез други храни. Такива са повечето видове риба или рибеното масло. Марката също е от значение, защото някои производители слагат във фъстъченото масло хидрогенирани растителни масла, за да подобрят консистенцията. 
И как е най-добре да си ги набавяме:
Те, от своя страна, правят комуникацията между хормоните и клетките ни по-трудна, което влияе негативно върху тялото. Ето защо трябва да внимаваме фъстъченото масло, което ядем, да е без тези хидрогенирани растителни масла. 
15.08.2018, 09:14 часа
732 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha