Кметът на Враца призна: Площад „Христо Ботев“ ще се прави с бетонни плочки

Кметът на Враца призна: Площад „Христо Ботев“ ще се прави с бетонни плочки На тайна пресконференция вчера кметът на Враца Калин Каменов признал, че пл. „Христо Ботев“ ще бъде ремонтиран и на мястото на естествените павета и гнайс, там ще се наредят бетонни плочки. Причината за извънредното събиране на местните платени журналисти бе поредицата от публикации на агенция BulNews.bg, в които бяха осветлени скандалните планове на общинската управа да ремонтира бижуто на града за сметка на гаровия площад. Може би по тази причина на брифинга не беше поканен репортер на медията ни, а само журналята, които имат договор с общината и не си позволяват критични материали и въпроси към Калин Каменов.
Пред наведените медии кметът на Враца е признал, че на централния площад ще бъдат наредени бетонни плочки, каквито имало поставени в София. Едва ли в момента, в който столицата се тресе от скандали заради некачествените ремонти и материали , които се влагат там, е подходящо да се дава подобен пример. Трусът е толкова голям, че партии и неправителствени организации искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

Разследване на BulNews: Трябвало е да бъде ремонтиран гаровият площад във Враца, Калин Каменов го е сменил с „Христо Ботев“ /документи/

По време на крисизния пиар вчера Калин Каменов и главния архитект Чавдар Спасов откровено избудалкали присъстващите представители на медиите, които така и не усетили каламбура. Кметът на Враца убедително им хвърлили в лицата, че много искал да спаси площада, но от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 категорично му отказали да прави промени в проекта. Само 5 минути по-късно главният архитект се похвалил, че реконструкцията трябвало да се изпълни с клинкерни плочи с дебелина от 1.4 см., но след дълги преговори успели да направят промени в проекта и те да бъдат заменени с бетонна настилка, дебела 8 см. Това разминаване е отразено дори в официалния материал, разпространен от пиар отдела в общината. Как, аджеба, е направена тази промяна, след като малко преди това отговорно е заявено, че уж били забранени всякакви корекции в утвърдените планове за реконструкцията на централната пешеходна зона?! Очевидно за едната промяна са положени „много усилия“, а за другата е говорено с половин уста.
Видно и с невъоръжено око е, че врачанската общественост е силна във фейсбук и в кафенетата, но когато трябва да се организират протести срещу безумните решения на общинската управа, се снишава. Централният площад е обречен и скоро естествените павета и гнайс, каквито има във всяка пешеходна зона по света, ще бъдат заменени от бетонни плочки, каквито имало в Плевен и София.
Кметът на Враца Калин Каменов смело гарантира, че „Няма да допуснем компромиси при обновяването на пешеходната зона“. Лошото е, че догодина идват местни избори и най-вероятно той ще ги загуби. Горе-долу по това време ще започне да се рони и новата настилка на „Христо Ботев“ и Пробива. Ще има ли врачани, които да тръгнат да издирват по коридорите на някоя агенция в столицата Калин Каменов, за да си потърсят гаранцията? И ако Враца има нов кмет, какво става с тези красиви думи, изречени вчера пред сервилните местни медии? Ами ако все пак се окаже, че са допуснати компромиси в ремонта на площада и пешеходната зона? Хора, събудете се!
18.10.2018, 09:48 часа
7706 11
Коментари

някой

22.10.2018, 19:02 часа
За да спориш трябва да знаеш,я помисли пак дали трябва да падаш или да се качваш на моето ниво щото едното няма нищо общо с другото! Ха Ха "браво на такива като тебе заблуденяци или напротив,това им е работат да заблуждават?"

отнася се за някой

18.10.2018, 20:20 часа
Аз съм на принципа-никога не води спор с идиот,тъй като трябва да паднеш на неговото ниво!

Врачанин

18.10.2018, 18:48 часа
През колко години трябва да се прави ремонт на площада и на Пробива? Явно от там се присвояват най-много пари?? Пробива не беше ли ремонтиран по времето на Стоманярски, а площада след това? Ако темповете са като тези пред Общината-поне след 2мандата

някой

18.10.2018, 18:43 часа
направи един пияница пари от едни плочки преди години които се ронят от тогава и тоя ще направи пари а всички ще си живеем в кочината заради такива като тебе"браво на кмета",и кой асфалтира улиците,кмета или водния цикъл?

някой

18.10.2018, 18:39 часа
...всеки може да пише каквото си иска или да хвали този който му плаща. А на сайта:браво ,можеше и по малко място за писане да оставите,мястото ли ви се свиди.

браво на кмета

18.10.2018, 16:38 часа
Що бе,кметовете преди него какво направиха за Враца!Този кмет поне асфалтира част от разбитите улици,който бяха така от десетки години.Каква мрънкате или ви е по-добре да си живеете в кочината?

nikoj

18.10.2018, 15:16 часа
Не може да се промени нищо?!? До сега единственото, което никой не е видял е някой да се съживи след като е умрял! Невъзможни неща няма! Има нежелани неща! Е и алчността е трудно поправима, но не е невъзможно! Трябва да се приложат драстични мерки!

боци

18.10.2018, 14:02 часа
По добре брат му да ни е кмет - поне е официално сбъркан

Гошо

18.10.2018, 10:34 часа
Значи като фана едно дръво и като му свала гащите на тоо цикач кмета и като фръла дръвото така ще го е*а на плочките на площада та да му ареса

Гражданин

18.10.2018, 10:09 часа
Кой каза ОСТАВКА?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha