Медийни войни! Гошо Синдика скочи на Иво Йорданов заради обявите на община Криводол

Медийни войни! Гошо Синдика скочи на Иво Йорданов заради обявите на община Криводол Главният редактор на врачанския всекидневник „Конкурент“ Георги Александров нападна колегата си от „Северозапад днес“ Иво Йорданов, видя репортер на агенция BulNews. Досега Гошо Синдика използваше изданието предимно като бухалка срещу бившия си работодател и собственик на всекидневника Даниел Бузов, но тежкото финансово състояние на „Конкурент“ го е изнервило до краен предел и вече плюе наред.
Този път мишена е кметът на Криводол Петър Данчев, който публикувал обяви в седмичника „Северозапад днес“.  С безпардонен тон в сайта на изданието Гошо Синдика обяснява, че всички търгове и съобщения трябва да се публикуват в „Конкурент“, защото това бил вестникът, който излиза най-често в Северозапада. В материала той нахално си позволява да твърди, че „Северозапад днес“ не е на нивото на всекидневника и затова фирмите и общините не бива да пускат нищо в него.
Няколко часа по-късно от община Криводол изпратили Право на отговор, което първоначално бе преразказано по недопустим начин, но след минути бе пуснат целият му текст. В него Петър Данчев пише, че при избора си на издание за публикуване на обявите се водят от критериите „най-висок тираж“ и „най-изгодна цена“. Именно затова той използвал услугите на изданието на Иво Йорданов. Това обяснение е като стрела в сърцето на главния редактор Георги Александров.
Очевидно влошаващото се финансово състояние на „Конкурент“ е изнервило до краен предел Гошо Синдика. Изданието все още оцелява само заради редовните приходи от търгове и съобщения и намаляването на техния обем ще е фатално. За анализаторите не е тайна, че има сериозен отлив на рекламодатели от западащия вестник и тази тенденция е устойчива.
Доскоро Иво Йорданов издаваше седмичника „Враца днес“, но след като усети освободената ниша в тази част на страната, го преименува на „Северозапад днес“ и започна активно да покрива територия, която доскоро се смяташе за запазена за „Конкурент“. По неофициална информация седмичникът е успял да направи абонаменти и да подпише договори в почти цялата Видинска област, докато неговите опоненти са претърпели пълен крах.
Вече и на общинските плъхове е ясно, че Гошо Синдика тича към финала на медийното състезание, където с големи букви го очаква надписът „фалит“. Основната причина за това е фекалната журналистика, която той наложи като метод на работа в някогашния флагман на регионалните медии. Остава само във Враца да пристигне от Горна Оряховица така нареченият „собственик“ Мито Мухъла, за да закачи на входната врата на редакцията табелата „Затворено“…
21.01.2019, 08:30 часа
5264 2
Коментари

Познавач

21.01.2019, 09:19 часа
Боклукът си е боклук!

xaxa

21.01.2019, 09:15 часа
Тия и двамата са на прага на фалита, но нищо, ще ги взимат в БКС и там са им приготвили метлички с къси дръжки : )
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha