Кметът на Лом оглави новото дружество за развитие на туризма край Дунав

Кметът на Лом оглави новото дружество за развитие на туризма край Дунав Днес бе учредена Организацията за управление на Дунавски туристически район (ОУДТР). В новата структура се включиха 17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, Русенският университет „Ангел Кънчев“ и една професионална гимназия.
Създаването на организацията за управление на най-големия туристически район, от Видин до Силистра е отнела по-малко от шест месеца. Основната й цел е създаването на регионални туристически продукти и маркетинг на дестинациите.
В управителния съвет на сдружението е избрана Пенка Пенкова, кмет на община Лом.
Учредителите са обсъдили и възможностите за срещи със заинтересованите страни и представители на туристическия бранш, както и представянето на Дунавския регион на национални изложения и поне на едно международно.
Сдружението ще подготви календар на Дунавския туристически район с акценти от културни  и други събития от програмите  на всички членуващи организации.
Дунавски туристически район се състои от 67 общини, което го прави най-голям в страната, който заема една пета  от територията на България. Основната специализация на района са в областта на културния и круизния туризъм, както и  културно-исторически, речен, приключенски  еко, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, религиозен и поклоннически туризъм.
22.01.2019, 16:55 часа
2801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha