Медицинските сестри във Враца: Ситуацията е вече нетърпима /снимки/

Медицинските сестри във Враца: Ситуацията е вече нетърпима /снимки/ Днес, точно в 15 часа, медицинските сестри от Враца се събраха на протест пред сградата на общината, видя репортер на агенция BulNews. Така белите престилки подкрепиха националния протест на колегите си и за пореден път поискаха здравния министър Кирил Ананиев да дойде в града и да види в какви условия работят и как болницата е обречена на закриване.
Пред сградата общината се събраха около 60 медицински специалисти, които бяха подкрепени и от граждани.
„Години наред ние апелираме към управляващите, че професионалистите по здравни грижи са недооценени и че трябва да се направи нещо, за да се задържат младите хора в България и да се мотивират да работят тази професия. Нищо не се случи, което да ни задоволи и резултатът е ескалиралото недоволство“, зави една от протестиращите сестри.
Сестрите бяха категорични, че съсловието работи при лоши условия на труд и при недобро заплащане. По думите им ситуацията вече е станала нетърпима и това ги принуждавало да работят на повече от две места, за да можгат да си докарат някакъв приличен доход.
„Искаме политическо съгласие за достоен труд, за достойно възнаграждение и квалификация, кариерно развитие на сестрите, спазване на колективния трудов договор, не се подписва от работодателите. Искаме и дългосрочна стратегия до 2030 година с конкретни срокове и финансиране. Ние искаме не само пари, ние искаме достойно място в обществото, достоен труд и да спечелим уважението, което заслужаваме. Все пак ние се грижим за човешкото здраве и сме необходими. Без нас здравеопазването не може да съществува“, категорични са медицинските специалисти.
По време на протеста стана ясно, че в аптеката в болницата в момента няма никакви медикаменти, нямало дори лепенки и елементарни лекарства.
 
21.03.2019, 16:05 часа
5628 4
Коментари

путио маринкин

21.03.2019, 18:13 часа
бегайте у три кладенци има места!620 е щата!

Да

21.03.2019, 17:07 часа
Ама кой го храни, бе, се питам????? Май отнякъде някой плаща..., на `е такива като него и те си се мотат както си искат, лошото е, че често се завират къде не им е работа и тровят живота на хора, които си изкарват мизерния хляб с труд и пот.

Пешака бепце

21.03.2019, 16:42 часа
Човека е професионален протестър, сигурно и във Франция ходи да протестира през уикендите.

Добре де

21.03.2019, 16:17 часа
Абе, тоо, Искрен, Дилов ли, къв беше, кой го храни бе? На секо гърне мерудия! Чий го крепи там? Или е гейче, сестричка? Аман от активисти, ей!?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha