Осъдиха условно адвокатка, присвоила пари от руски олигарх

Осъдиха условно адвокатка, присвоила пари от руски олигарх 3 години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок наложи районния съд в Бургас на адвокатка от Перник, присвоила точно 154 153 лева от руския бизнесмен с канадско гражданство Григорий Абрамович Баршевский. Парите, той й предоставил за да управлява бизнеса му у нас, свързан със строителство и недвижими имоти по в Несебър и в Бургас.  
Адвокат Лилия А. била наета като „експерт маркетинг“ в търговско дружество Позицията й е позволявала да се разпорежда и с финансови средства. А парите присвоила с пет  финансови операции в периода от 25.08. 2009 г. -  22.02.2010 г. Това били средства на клиенти или техни представители, които искали да си закупят имот от търговското дружество
Присъдата е постановена по реда на съкратеното производство. Лилия П. е лишена от право да заема държавна или обществена длъжност както и е лишена от право да упражнява търговска дейност, свързана с управление или пазене на чуждо имущество и материалната му отчетност за срок от 3 години.
Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.
 
 
18.04.2019, 16:30 часа
1152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha