Община Мездра е лидер по прозрачност в Северозапада

Община Мездра е лидер по прозрачност в Северозапада Общинската администрация в Мездра е сред най-прозрачните в България, според последното рейтингово изследване на програма "Достъп до информация". 
Хората в екипа на кмета инж. Генади Събков са класирани на 17-о място от 265 български общини в изследването за тази година. Това е най-предното класиране, за която и да е от 32-те общински управи в Северозападна България. 
Докато преди година Мездра беше 24-а, сега не само се е изкачила със 7 позиции, но е оставила зад себе си миналогодишният челник Козлодуй, чиято общинска администрация е 30-а. Екипът на Събков е събрал 80.8 точки от 100.7 възможни. Две позиции след Козлодуй е администрацията от Бойчиновци. Най-предното класиране за управа от Монтанско е за Берковица, чиято администрация е на 19-а позиция.
Община Враца е на 71-а позиция, Монтана е с 10 места по-назад, а Видин е 118-а.
В класацията са използвани няколко показателя, които включват прозрачност, отговори по заявления за достъп до информация и спазване на куп нормативни актове на сайтовете на общинските администрации.
29.04.2019, 12:01 часа
1095 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha