Нов автобус ще вози учениците от училището в Тишевица

Нов автобус ще вози  учениците от училището в Тишевица Обединеното училище "Св. Климент Охридски" в село Тишевица получи нов автобус от Министерство на образованието и науката. До подмяната на стария автобус се стигна след писмо от кмета Калин Каменов до образователния министър Красимир Вълчев, с молба за осигуряване на ново транспортно средство, което да гарантира сигурността на пътуващите 70 ученици, посочиха от пресцентъра на община Враца. 
"Транспортът за нашето училище е от изключително важно значение, тъй като ежедневно пътуват деца от 4 населени места от региона. Старият училищен автобус беше изминал над 500 000 км., бе сериозно амортизиран и това налагаше отделянето на значителен финансов ресурс за неговия ремонт. С осигурения автобус от Министерството на образованието и науката, може да осигурим един спокоен превоз на нашите ученици и същевременно да оптимизираме разходите за ремонтни дейности", заяви  директорът на училището Димитър Костов.
Община Враца е подала искане до Министерството на образованието и науката за подмяна на всички училищни автобуси, произведени преди 2008 година.
21.05.2019, 15:16 часа
276 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha