АПИ избра най-скъпата оферта за строежа на пътя между Мездра и Ботевград

АПИ избра най-скъпата оферта за строежа на пътя между Мездра и Ботевград Най-скъпата постъпила оферта на стойност над 224 млн. лв. спечели търга за строителството на единия лот от бъдещия скоростен път между Мездра и Ботевград. Победител е Обединение "МБ Лот 2 - 2019", в което влизат компаниите „Европейски пътища“ /каквото е новото име на „Пътища Пловдив“, което пък се свързва с бившето „Агромах“, преименувано на „Грома холд“/, „Водно строителство – Благоевград“ и словашката „Вахостав – СК“. Според решението на АПИ в полза на обединението надделяло качеството на техническата спецификация в офертата. 
Така участникът, за който най-силно се спекулираше, че ще спечели знаковия строеж - "Джи Пи Груп", загуби наддаването, макар да предложи оферта с близо 50 милиона лева по-ниска от тази на обединението. Те предложиха с 4 милиона по-малко дори от индикативната стойност на проекта, която възлиза на 178 милиона лева.
Трасето Мездра-Ботевград ще се строи на два лота, за които АПИ обявява отделни публчни процедури за избор на изпълнител. Участъкът е част от по-големия проект за 4-лентов път от Видин до Ботевград, за който Северозападът лобира от десетилетия. Надеждите са, че така ще се намали тежестта на трафика и регионът "ще се отпуши" към по-развитите икономически съседни области.
Припомняме, че специално условие за плащането на новия модерен път ще е парите да се преведат, чак след получаване на акт 16 за обекта. 
11.06.2019, 14:49 часа
1757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha