Само за месец: Криминалистите от Видин отчетоха два палежа и един грабеж

Само за месец: Криминалистите от Видин отчетоха два палежа и един грабеж Над 70 са регистрираните криминални престъпления през месец май в област Видин, съобщи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин. За същия период от миналата година, броят им е бил 120.
"Традиционно най- много са престъпленията против собствеността – 24. Заявените кражби през май са 17, а посегателствата спрямо моторни превозни средства – две. През месеца е започнало разследване по два палежа и един грабеж. Установени са 60 лица – извършители на 56 криминални престъпления (в т.ч. и на престъпления от предишен период). Петима души са били задържани за притежание на наркотици през месеца, а за наркопрестъпления са образувани четири досъдебни производства и два заявителски материала. При проведените специализираните операции и проверки по линия „Акцизи“ в област Видин полицейските служители, само за месец, са иззели 119 760 къса цигари и 7.937 кг тютюн без бандерол".
Изборите за членове на Европейския парламент са преминали в спокойна обстановка, без нарушения на обществения ред, съобщиха още от полицията. Не са образувани досъдебни производства за престъпления против политическите права. Спокойно и без нарушения са преминали и празниците на абитуриентите, уточниха от видинската полиция.
13.06.2019, 16:50 часа
965 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha