Корнелия Нинова отказа да внесе оставката си на конгреса на БСП

Корнелия Нинова отказа да внесе оставката си на конгреса на БСП Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа да внесе оставка като партиен председател в началото на петото заседание на 49-тия конгрес на партията.
"Няма да внеса оставката си на 49-тия конгрес. Още не сте се произнесли, но другари се самоиздигат за председатели вече. Други вече без да са издигнати се считат за такива и раздават кабинета на "Позитано"", заяви Нинова.
"Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте как да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес", подчерта Нинова.
Тя пое цялата отговорност за вота и подаде оставка на Пленум на партията на 28 май 2019 г.
Нинова подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.
„Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно“, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията.
Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател.
"На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им: "Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", разпали се Нинова към края на своето изказване.
16.06.2019, 11:36 часа
1054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha