Уволниха служителя в РИОСВ-Враца, който пусна бомбата със серовъглерода в "Химко"

Уволниха служителя в РИОСВ-Враца, който пусна бомбата със серовъглерода в "Химко" Уволниха служителя в Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца Георги Караиванов, който пръв даде гласност на проблема със серовъглерода в „Химко“, научи BulNews.bg.  
Мотивът в заповедта е съкращаване на щата. Уволнението обаче не е изненадващо с оглед на факта, че Караиванов разпространи вътрешна информация, с която разполага, благодарение на работата си. Според длъжностната характеристика на всеки, който работи в подобна институция, той няма право да разгласява подобни проблеми, без изричното съгласие на своя работодател. 
Припомняме, че именно Караиванов пусна бомбата, която взриви цяла България. Ескпертът в РИОСВ обяви, че на територията на бившия торов завод във Враца фирмата на депутата от ГЕРБ Станислав Попов – „Камибо“, съхранява 110 тона серовъглерод. След това цялата местна и централна власт изпадна в обяснителен режим.
Към момента опасното вещество все още не е извозено от града, макар фирмата да бе санкционирана и задължена да го направи. 
Караиванов е вторият човек, който напуска РИОСВ-Враца след скандала. Малко след разкритието от шефския стол стана директорът на екоинспекцията Цветинка Нейкова. Тя бе пенсионирана след изненадващо посещение в ресорното министерство. 
03.07.2019, 16:27 часа
7915 3
Коментари

V

04.07.2019, 17:46 часа
Комисията, която е дала предписание на фирма „Камибо“ , включва членове на много контролни органи, в т.ч. Община Враца, РСПАБ и др. Какво е трябвало да направи председателят, след като не получава съдействие от своето ръководство ?

rocky

04.07.2019, 00:40 часа
Долен мошенник! Животът е кратък!Лъжата-също!

Мнение

03.07.2019, 21:29 часа
Това,че Човекът е искал да спаси Човеците от гибел / което е секретно, както бе и Чернобил ! - благодаря за секретността от името на народа български/ , не го прави виновен пред поне 30000 жители на града ! Животът е кратък!Лъжата-също!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha