Стъкла, тлееща хартия и боклуци: Заляха РИОСВ с оплаквания за пътища във Врачанско

Стъкла, тлееща хартия и боклуци: Заляха РИОСВ с оплаквания за пътища във Врачанско Сигнали за нередности по пътища във Врачанско заляха Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца, научи агенция BulNews. През изминалия месец еколозите са получили няколко оплаквания от граждани за състоянието на пътната мрежа на територията на областта. 
Първият сигнал се отнася за отпадъци по крайпътните отбивки. По данни на подателя, на много места те са заринати с различни боклуци. 
Според друг сигнал, постъпил на електронна поща на РИОСВ на 29 март, малко преди Бяла Слатина откъм Враца има разпиляна хартия, която тлее на платното. В другата посока, откъм Кнежа пък имало стъкла от счупени буркани. 
На основание Закона за управление на отпадъците, в качеството на собственик на пътищата, сигналът е изпратен на Агенция „Пътна инфраструктура“ за предприемане на действия. От екоминистерството дали указания на АПИ за почистване на републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна. С цел недопускане на последващи замърсявания обаче е необходимо осъществяването на регулярен контрол от страна на пътната агенция, уточняват от РИОСВ-Враца.
 
11.04.2024, 12:54 часа
1288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha